Vietnamville :: Tin Tức :: Website Tiếng Việt Lớn Nhất Canada Email: [email protected]

Xem 1,683

Cập nhật thông tin chi tiết về Vietnamville :: Tin Tức :: Website Tiếng Việt Lớn Nhất Canada Email: [email protected] mới nhất ngày 14/04/2021 trên website Cuocthitainang2010.com. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất. Cho đến thời điểm hiện tại, bài viết này đã đạt được 1,683 lượt xem.

--- Bài mới hơn ---

 • Phân Biệt Sự Khác Nhau Giữa Khách Sạn Và Nhà Nghỉ 2021
 • Apple Watch Gps Là Gì? Sự Khác Nhau Giữa Apple Watch Gps Và Apple Watch Lte
 • Kinh Nghiệm Chọn Kim Đan Và Len
 • Sự Khác Biệt Giữa Đan Và Móc
 • Sự Khác Biệt Giữa Bjt Và Fet
 • Các chuyên mục

  Tin tức – Sự kiện

  Tin quốc tế

  Tin Việt Nam

  Cộng đồng VN hải ngoại

  Cộng đồng VN tại Canada

  Khu phố VN Montréal

  Kinh tế Tài chánh

  Y Khoa, Sinh lý, Dinh Dưỡng

  Canh nông

  Thể thao – Võ thuật

  Rao vặt – Việc làm

  Website tiếng Việt lớn nhất Canada email: [email protected]

  Cần mời nhiều thương gia VN từ khắp hoàn cầu để phát triễn khu phố VN Montréal

  Bản sắc Việt

  Lịch sử – Văn hóa

  Kết bạn, tìm người

  Phụ Nữ, Thẩm Mỹ, Gia Chánh

  Cải thiện dân tộc

  Phong trào Thịnh Vượng, Kinh Doanh

  Du Lịch, Thắng Cảnh

  Du học, Di trú Canada,USA…

  Cứu trợ nhân đạo

  Gỡ rối tơ lòng

  Chat

  Văn hóa – Giải trí

  Thơ & Ngâm Thơ

  Nhạc

  Truyện ngắn

  Học Anh Văn phương pháp mới Tân Văn

  TV VN và thế giới

  Tự học khiêu vũ bằng video

  Giáo dục

  Khoa học kỹ thuật

  Website VN trên thế giói

  Góc thư giãn

  Chuyện vui

  Chuyện lạ bốn phương

  Tử vi – Huyền Bí

  Web links

  Vietnam News in English

  Tự điển Dictionary

  OREC- Tố Chức Các Quốc Gia Xuất Cảng Gạo

  Tài Chánh, Đầu Tư, Bảo Hiểm, Kinh Doanh, Phong Trào Thịnh Vượng

  Trang thơ- Hội Thi Nhân VN Quốc Tế – IAVP

  Xem bài theo ngày

  Tháng Hai 2021

  T2 T3 T4 T5 T6

  T7

  CN

  1

  2

  34

  5

  6

  7

  8

  9

  10

  11

  12

  13

  14

  15

  16

  17

  18

  19

  20

  21

  22

  23

  24

  25

  26

  27

  28

  Thống kê website

  Trực tuyến:

  6

  Lượt truy cập:

  17701240

  Sự thật: Covid là siêu vi trùng do TQ chế tạo để tàn sát nhân loại nhất là Mỹ và Tây phương, các chính trị gia và truyền thông quốc tế bị mua chuộc để che đậy âm mưu của TQ

  Li-Meng Yan: ĐCSTQ cố ý thả virus Vũ Hán raTiêu Nhiên*Thứ Năm, 17/09/2020 (Trí Thức VN)

  Nhà virus học Trung Quốc Diêm Lệ Mộng (Li-Meng Yan) đào thoát đến Mỹ, hôm 15/9 đã tiếp tục tham gia cuộc phỏng vấn với Fox News, cô cho biết chính quyền Đảng Cộng sản Trung Quốc (ĐCSTQ) đã thả virus COVID-19 ra, từ đó lây lan ra toàn cầu, gây thiệt hại lớn về người và kinh tế. Một ngày trước cuộc phỏng vấn lần này, cô đã công khai một bài luận văn nghiên cứu về khởi nguồn của virus Trung Cộng (virus corona mới, COVID-19), nhưng chưa đến 2 ngày thì tài khoản Twitter của cô đã bị khóa.

  Ng ười dẫn chương trình của Fox Newslà Tucker Carlson đã hỏi Diêm Lệ Mộng, liệu có phải cô tin rằng ĐCSTQ “cố ý ” thả virus ra.

  Cô trả lời, “Đúng vậy, đương nhiên là cố ý”.

  Diêm Lệ Mộng nói, cô sẽ công bố nhiều chứng cứ hơn, đồng thời chỉ ra, vị trí cấp cao của cô trong Phòng thí nghiệm Tham chiếu của Tổ chức Y tế Thế giới là một trong những lý do khiến cô ấy tin vào những cáo buộc của mình.

  “Tôi công tác trong Phòng thí nghiệm Tham chiếu của Tổ chức Y tế Thế giới đặt tại Hồng Kông, đây là một phòng thí nghiệm virus corona cấp cao nhất thế giới. Từ khi dịch bệnh bắt đầu bùng phát, tôi đã bí mật đi sâu vào điều tra. Tài trí mà tôi có, là vì tại Trung Quốc tôi có mạng lưới của bản thân mình, họ đều đang làm việc ở các bệnh viện”. Cô nói: “hơn nữa, tôi còn hợp tác với một học giả virus corona hàng đầu thế giới”.

  Quan điểm của cô Diêm Lệ Mộng trái ngược với cố vấn virus corona Nhà Trắng Anthony Fauci, giám đốc của Viện Dị ứng và Bệnh truyền nhiễm Quốc gia Mỹ, người từng đưa ra nghi ngờ về cách nói virus là do nhân tạo. Hồi tháng Năm, ông nói với tạp chí Hội Địa lý Quốc gia Hoa Kỳ rằng, “Nếu bạn quan sát sự tiến hoá của virus trên dơi, hiện tại nó đã có xu hướng vô cùng mạnh, loại virus này không thể nào do con người chế tạo hoặc cố ý can thiệp, nó phát triển tự nhiên giống như phương thức đột biến.”

  Những nhà khoa học khác cũng cho rằng, COVID-19 bị biến thành một loại vũ khí sinh học, hoặc là do một phòng thí nghiệm nào đó thả ra.

  Tiết lộ của cô đã gây ra làn sóng chỉ trích nhắm vào chính quyền ĐCSTQ, cho rằng ĐCSTQ đã không cảnh báo thế giới về mối đe dọa khổng lồ của virus càng sớm càng tốt. Đặc biệt, cô Diêm Lệ Mộng tin rằng ĐCSTQ bỏ qua nghiên cứu có thể cứu sống nhiều người.

  Đáp lại, cơ quan quản lý cũ của cô Diêm Lệ Mộng là Đại học Hồng Kông, đã phê bình tuyên bố của cô. Đại học Hồng Kông đã chỉ ra trong thông cáo báo chí rằng “Nội dung nói trên trên không khớp với những sự kiện chính mà chúng tôi biết.” Đồng thời cũng cho biết, từ tháng 12/2019 đến tháng 1/2020, cô Diêm Lệ Mộng đã không thực hiện bất kỳ nghiên cứu nào về sự lây truyền virus từ người sang người tại Đại học Hồng Kông.

  Diêm Lệ Mộng cho biết cô là một trong những nhà khoa học đầu tiên trên thế giới nghiên cứu ra loại virus mới này, cô đã trốn khỏi Trung Quốc, và hiện giờ cô lo sợ sẽ bị trả thù. Vào cuối tháng 12/2019, theo yêu cầu của Leo Poon, người cũng là giám đốc Phòng thí nghiệm Tham chiếu của Tổ chức Y tế Thế giới tại Đại học Hồng Kông, cô đã điều tra một số trường hợp lạ giống SARS từ Trung Quốc Đại Lục truyền ra.

  Theo Tech Startups, cô Diêm Lệ Mộng đã tạo tài khoản Twitter @ LiMengYAN119 vào ngày 13, đến ngày 14, cô đính kèm một liên kết đến dòng tweet của mình. Nội dung là một nghiên cứu về virus Trung Cộng mà cô và ba nhà khoa học Trung Quốc khác đã viết. Ngay sau đó, tài khoản của cô ấy đã bị khóa, và hiển thị rằng “tài khoản đã bị tạm ngừng”.

  Luận văn nghiên cứu của cô Diêm Lệ Mộng và nhóm nghiên cứu được lưu trữ trên nền tảng dữ liệu Zenodo. Bài luận văn nhấn mạnh các đặc điểm bất thường của bộ gen virus corona mới (SARS-CoV-2), cho thấy rằng virus này giống như một sự biến đổi phức tạp trong phòng thí nghiệm hơn là sự tiến hóa tự nhiên, và cố gắng phác họa ra các con đường tổng hợp có thể có. Hiện tại, bài luận văn này vẫn còn được lưu trữ trên Zenodo.

  Video cuộc phỏng vấn cô Diêm Lệ Mộng của Fox News: Tiêu Nhiên

  Virus corona mới (còn gọi làVirus Trung Cộng) đang hoành hành toàn cầu, học giả virus người Hoa, cô Diêm Lệ Mộng (Li Meng-Yan) đang sống lưu vong tại Mỹ, hôm 14/9 đã mở tài khoản Twitter. Buổi tối cùng ngày, cô công bố luận văn khoa học dài 26 trang, nghiên cứu chỉ ra sự khác nhau giữa virus Trung Cộng và virus lây truyền bệnh giữa người và động vật, cô kêu gọi điều tra dòng chảy vàng giữa Phòng thí nghiệm P4 Vũ Hán (Hồ Bắc) và Viện nghiên cứu Y tế Mỹ (NIH).

  Theo Thời báo Tự do Đài Loan đưa tin, tối ngày 14/9, cô Diêm Lệ Mông đã đăng bài luận văn đầu tiên, nội dung nghiên cứu là sự hợp tác với 3 nhà khoa học khác, trong đó bao gồm nhóm gen, kết cấu, chứng cứ y học và chứng cứ tài liệu. Nghiên cứu cho rằng, virus SARS-CoV-2 là “sản vật phòng thí nghiệm ” được làm ra từ mẫu virus ZC45 và ZXC21 trên dơi.

  https://t.co/g9uPdcRIew

  – Dr. Li-Meng YAN (@LiMengYAN119) September 14, 2021

  Luận văn chỉ ra, protein S của virus corona mới chứa một vị trí phân cắt furin độc nhất, có thể được đưa vào bộ gen bằng phương pháp nhân tạo. Kể từ khi bùng phát dịch bệnh trong xã hội nhân loại, virus này đã đột biến. Loại virus này được lấy mẫu của chủng virus corona trên dơi ZC45 và ZXC21 từ Đại học Quân y số 3 thuộc Giải phóng quân Đảng Cộng sản Trung Quốc (ĐCSTQ) và Viện Nghiên cứu Quân y Nam Kinh, và mức độ tương đồng về trình tự gen cao tới 95%.

  Luận văn nói, có hồ sơ cho thấy Viện virus Vũ Hán (WIV) đã tham gia nghiên cứu theo dõi virus corona trong hơn 10 năm và có số lượng mẫu virus corona lớn nhất trên thế giới. Bà Thạch Chính Lệ (Shi Zhengli), Giám đốc Trung tâm nghiên cứu các bệnh truyền nhiễm mới nổi của Viện virus Vũ Hán, cùng Lý Phương (Li Fang) một nhà nghiên cứu tại Đại học Minnesota Mỹ, đã hợp tác trong nhiều năm.

  Luận văn nói: Nhóm gen của SARS-CoV-2 là sản vật của can thiệp gen, và kết luận với 4 điểm sự thật:

  1. ZC45 và ZXC21 là được tạo ra trong phòng thí nghiệm quân đội ĐCSTQ;
  2. Thông qua việc nghiên cứu trình tự bộ gen để phán đoán, virus có thể đã được biến đổi gen để tăng cường độc tính và khả năng lây nhiễm, và nó có thể lây nhiễm chính xác cho con người;
  3. Đặc trưng và triệu chứng bệnh của virus chưa từng có trước đây;
  4. Gây ra đại dịch toàn cầu, dẫn đến hàng trăm ngàn người tử vong, gây tổn thất về kinh tế, sức tàn phá của nó không gì sánh được;

  Theo tạp chí Science tại Mỹ đưa tin ngày 12/6/2020, tác gia chuyên đề chính sách khoa học Jeffrey Mervis tiết lộ, trong một dự án điều tra đang diễn ra tại Viện Nghiên cứu Y tế Quốc gia Mỹ cho thấy, có 54 nhà khoa học vì giấu NIH về mối quan hệ tài chính của mình với chính phủ nước ngoài, nên đã bị sa thải hoặc từ chức. Trong đó có 93% trường hợp là che giấu nguồn tiền đều đến từ một cơ quan của Trung Quốc (ĐCSTQ).

  Ngoài ra, tháng Bảy năm nay, ông Tôn, một nhà nghiên cứu virus ở Toronto – Canada đã tiết lộ với Vision Times rằng, chính quyền ĐCSTQ đang nghiên cứu và chế tạo virus.

  Ông Tôn tiết lộ, rất nhiều đồng nghiệp trong quá khứ của ông đang dạy những nhà khoa học của ĐCSTQ cách làm thế nào nghiên cứu virus và chế tạo virus. “Có một người là Frank Plummer, ông chính là người châu Phi mà đột nhiên tử vong, ông và cả đội ngũ của ông đã bị Canada trục xuất khỏi Phòng thí nghiệm P4 Canada. Hiện đội ngũ này đã dừng nghiên cứu”.

  “Những tài liệu của ông ấy tôi đọc hiểu được, ông ấy từ lâu đã theo viện khoa học của Trung Quốc, bao gồm viện nghiên cứu ở Vũ Hán, còn có viện nghiên cứu quân sự, ông ấy vẫn luôn làm việc đã phạm sai lầm, hay liệu việc này đã bắt đầu như một sai lầm và sau đó họ đã phạm phải một sau lầm khác, hay ai đó đã cố tình làm gì đó?

  “Tôi không hiểu vì sao mà mọi người không được phép vào phần còn lại của Trung Quốc, nhưng họ được phép vào phần còn lại của thế giới. Điều đó thật tồi tệ, đó là một câu hỏi khó để họ có thể trả lời.”

  Tờ New York Times đưa tin hôm thứ Năm rằng các quan chức cấp cao của Nhà Trắng đã yêu cầu cộng đồng tình báo Hoa Kỳ điều tra xem virus có xuất phát từ phòng thí nghiệm của Vũ Hán hay không.

  Các cơ quan tình báo cũng đã được giao nhiệm vụ xác định xem Trung Quốc và WHO có giấu thông tin về virus từ ban đầu hay không, các quan chức giấu tên nói với NBC News hôm thứ Tư.

  Giám đốc tình báo nói gì?

  Trong một tuyên bố công khai hiếm hoi, Văn phòng Giám đốc Tình báo Quốc gia, nơi giám sát các cơ quan tình báo Hoa Kỳ, cho biết hôm thứ Năm, họ đồng tình với “sự đồng thuận khoa học rộng rãi” về nguồn gốc tự nhiên của Covid-19.

  “.”

  Dr Yan added: “The scientific world also keeps silent…works together with the Chinese Communist Party, they don’t want people to know his truth.

  Watch more

  “That’s why I get suspended, I get suppssed, I am the target that Chinese Communist Party wants disappeared.”

  The interview was uploaded to the Tucker Carlson Tonight Facebook page, but the social media site labelled it, and wrote: “The primary claims in the information are factually inaccurate.”

  Facebook linked to three stories from chúng tôi and USA Today to debunk Dr Yan’s claims that the virus was man-made, according to Newsweek.

  Dr Yan’s interview o­n Tucker Carlson Tonight was still available to watch o­n YouTube at the time of writing.

  PHOEBE LOOMES REPORTER

  Li-Meng Yan

  From Wikipedia, the free encyclopedia

  Jump to navigationJump to search

  Li-Meng Yan

  EducationCentral South University (Xiangya Medical College) MD

  Southern Medical University PhD

  Medical career

  ProfessionPost-Doctoral Researcher

  FieldMedicine

  InstitutionsUniversity of Hong Kong School of Public Health

  Sub-specialtiesImmunology

  ResearchInfluenza vaccine, Cell-mediated immunity

  This is a Chinese name; the family name is Yan.

  Li-Meng Yan (simplified Chinese: 闫丽梦; traditional Chinese: 閆麗夢) or Yan Limeng, is a Chinese virologist who claims that SARS-CoV-2 was made in a lab

  Background

  Yan’s hometown is Qingdao. Yan received her MD degree from Xiangya Medical College of Central South University. She went o­n to earn her PhD from Southern Medical University. and the challenges in developing a universal influenza vaccine.

  COVID-19

  Yan claims that she was o­ne of the first scientists in the world to study the coronavirus outbreak in Wuhan, after Leo Poon, her supervisor at HKU (a WHO reference lab), asked her to look into a cluster of SARS-like cases in Wuhan, in December 2021. According to Yan, she reported her findings about the virus multiple times to her superiors, including o­ne o­n 16 January, after which she says she was warned by her supervisor “to keep silent and be careful.” She also co-authored a paper called “Viral dynamics in mild and severe cases of COVID-19” published in The Lancet in March 2021, regarding the viral shedding patterns observed in patients with mild and severe COVID-19. This paper was also co-authored by three of her now former colleagues at HKU. The pss release did not mention when and why Yan left HKU.

  In September 2021, Yan was interviewed o­n the talk show Loose Women and said she planned to release scientific evidence that SARS-CoV-2 was made in a Wuhan laboratory. According to Yan, “this virus is not from nature”. The director of the Wuhan Institute of Virology has denied that the virus accidentally spad from the facility. Three other researchers were listed as co-authors, but the SCMP was unable to find any prior work from them. The paper is affiliated with the Rule of Law Society, founded by Steve Bannon and Guo Wengui. The Rule of Law Society had not pviously published scientific or medical research. According to Angela Rasmussen, a virologist at Columbia University, the paper was “basically all circumstantial and some of it is entirely fictional”. Instagram and Facebook flagged posts of the interview o­n Tucker Carlson Tonight as false information about COVID-19, saying that they repeated information “that multiple independent fact checkers say is false.”

  https://www.foxnews.com/media/chinese-virologist-government-intentionally-coronavirus

  Beijing is pushing to become a public health superpower-and quickly found a willing international partner.

  EDITOR’S NOTE: We’re making some of our coronavirus pandemic coverage free for nonsubscribers. You can read those articles here and subscribe to our newsletters here.

  While the novel coronavirus is changing the world, China is trying to do the same. Already a serious strategic rival of the United States with considerable international clout, it’s now moving into a new field-health.

  After initial denials and cover-ups, China successfully contained the COVID-19 outbreak-but not before it had exported many cases to the rest of the world. Today, despite the falsehoods it initially passed o­n, which played a critical role in delaying global response, it’s trying to leverage its reputed success story into a stronger position o­n international health bodies.

  Most critically, Beijing succeeded from the start in steering the World Health Organization (WHO), which both receives funding from China and is dependent o­n the regime of the Communist Party o­n many levels. Its international experts didn’t get access to the country until Director-General Tedros Adhanom visited President Xi Jinping at the end of January. Before then, WHO was uncritically repeating information from the Chinese authorities, ignoring warnings from Taiwanese doctors-unrepsented in WHO, which is a United Nations body-and reluctant to declare a “public health emergency of international concern,” denying after a meeting Jan. 22 that there was any need to do so.

  After the Beijing visit, though, WHO said in a statement that it appciated “especially the commitment from top leadership, and the transparency they have demonstrated.” o­nly after the meeting did it declared, o­n Jan. 30, a public health emergency of international concern. And after China reported o­nly a few new cases each day, WHO declared the coronavirus a pandemic March 11-even though it had spad globally weeks before.

  [Mapping the Coronavirus Outbreak: Get daily updates o­n the pandemic and learn how it’s affecting countries around the world.]

  WHO was keen to broadcast Beijing’s message. “In the face of a pviously unknown virus, China has rolled out perhaps the most ambitious, agile and aggressive disease containment effort in history,” WHO experts said in their February report o­n the mission to China. The country had gained “invaluable time for the response” in an “all-of-government and all-of society approach” that has averted or delayed hundreds of thousands of cases, protecting the global community and “creating a stronger first line of defense against international spad.”

  China’s “uncompromising and rigorous use of non-pharmaceutical measures” provides vital lessons for the global response, the WHO report said. Beijing’s strategy “demonstrated that containment can be adapted and successfully operationalized in a wide range of settings.” However, while recommending China’s epidemic control policy to the world, WHO neglected the negative externalities-from economic damage to the failure to treat many non-coronavirus patients, psychological woes, and human rights costs.

  It’s not surprising that China’s containment strategy was effective, said Richard Neher, virologist at the University of Basel. “The big lockdown, centralized quarantine, and contact tracing for sure accelerated the decline,” Neher said. Lawrence O. Gostin, director of the WHO Collaborating Center o­n National and Global Health Law at Georgetown University, points to “major human rights” concerns with the lockdown techniques pioneered in China and now-to a different degree-adopted in many nations. Gostin recommends standard public health measures like testing, treatment, contact tracing, and isolation or quarantine “as scientifically justified.”

  While the rising number of cases elsewhere shows that China isn’t alone in failing in the initial stages of an outbreak, the full story of the Chinese loss will probably never be known-and certainly not recognized by WHO or other bodies.

  “I thought the greatest success of the Chinese party-state was in getting the WHO to focus o­n the positive sides of China’s responses and ignore the negative sides of the responses,” said Steve Tsang, director of the China Institute at the SOAS University of London. “ With the WHO psenting China’s responses in a positive light, the Chinese government is able to make its propaganda campaign to ignore its earlier mistakes appear credible and to ignore the human, societal, and economic costs of its responses.”

  Indeed, WHO closes its eyes to such problems. “China reported and isolated ALL inpiduals with laboratory-confirmed COVID-19,” Christian Lindmeier, a WHO spokesperson, said in mid-March. However, Chinese authorities o­nly in the beginning of April started to make current numbers of asymptomatic cases with lab-confirmed infections public-which also are included in the WHO case definition for COVID-19. “Every country has its own self-reporting processes”, Lindmeier said. WHO epidemiologist Bruce Aylward, who headed the visit, said in an interview that China was not hiding anything. When asked how many people have been put in quarantine, isolation, or residential restriction, Lindmeier referred to numbers from China’s National Health Commission-which are much smaller than the numbers calculated by the New York Times. “WHO works with these data,” he said.

  Yet it is unclear whether the WHO experts who traveled to China sufficiently understood the situation o­n the ground. For example, based o­n numbers from the South China province of Guangdong, WHO argued that undetected cases are rare. However, a screening program for COVID-19 o­nly included patients seen at fever clinics; most of them probably showed at least a fever. In Germany, most of the people who tested positive did not show a fever. It is easily possible that there has been a substantial number of undetected cases, Neher said, which is the “big unknown” in calculations of the death rate.

  WHO also left many questions open about how exactly public engagement was managed in its report. Chinese people have reacted “with courage and conviction,” it says; they have “accepted and adhered to the starkest of containment measures.” While this is probably true for many, others were likely motivated by a statement of the Supme People’s Court: People carrying the virus who don’t follow quarantine restrictions “face jail terms ranging from three to 10 years if the consequence is not serious,” it says. Otherwise, they could face a life sentence or death.

  “The community has largely accepted the pvention and control measures and is fully participating in the management of self-isolation and enhancement of public compliance,” the WHO report says. In China, no measures have been implemented that could not also be used elsewhere, Aylward claimed in an interview. Apparently, the WHO mission didn’t have the chance to speak with people with opposing views. Many Chinese people told him that they all have been attacked together and need to react in a united fashion, Aylward said.

  The very uniformity of this narrative should have been a wake-up call, said Mareike Ohlberg from the Berlin-based Mercator Institute for China Studies. Indeed, the whole trip of both foreign and national experts seems to have been organized along Potemkin-esque lines for a team where most of its international members lacked linguistic skills and familiarity with China. “We really didn’t have much interaction until after all the site visits,” said Clifford Lane, a deputy director at the U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases and a member of the delegation. It was his first trip to China, he told Science. “I was really surprised with how modern the cities were.”

  Ohlberg said the statements of the WHO have clearly been heavily influenced by the Chinese Communist Party. She says she was surprised that, from the start, many experts uncritically repeated information from Beijing and “pached confidence in the WHO and the Chinese government.” The WHO report rightly emphasized the heroic commitment of the population of Wuhan. “But it’s important that the WHO does not degrade itself to an instrument of the Chinese government-which does not want to make transparent how the population suffered,” she said.

  Osman Dar, global health expert at Public Health England and the Royal Institute of International Affairs, said that China is no different from other countries that seek to exert influence. WHO had evolved out of colonial-era international sanitary conferences convened by the European powers and expansionist U.S. policy, he said. Since WHO was controlled and largely influenced by the national interests of Western powers before, in the past 20 years, countries like China “have started to have more influence in the global health space.”

  Beijing’s say is growing not o­nly at WHO, but also in the health policies of more and more countries. This also is an important area in China’s Belt and Road Initiative and its activities in African countries. It may be doubted whether Beijing always acts in the best interests of its partners. “Chinese health aid allocation is poorly related to direct health needs of African countries,” French researchers last year concluded.

  The same is true for the current outbreak, which is politically important, said Tankred Stöbe, former psident of MSF (Doctors Without Borders) Germany and a former member of the International Board of MSF International. In February, he traveled to Southeast Asia (SEA) as a COVID-19 emergency coordinator for Doctors Without Borders. Countries like Laos, Cambodia, and Thailand “cannot escape the influence of China,” he said. “I know about meetings where repsentatives of China have said: Dear friends in Southeast Asia, we’re interested in continuing good cooperation. It is clear for us that you must let your borders open-otherwise we would have to rethink our friendship.” The countries “cannot refuse,” Stöbe said. Countries like Cambodia and Pakistan kept accepting flights from China during the outbreak.

  For political reasons, “Vietnam can’t close its border with China,” physician Rafi Kot told the Israeli newspaper Haaretz. He founded several medical centers in the country. “The Chinese have put immense pssure o­n everyone: the Koreans, Vietnam, everyone,” he told the newspaper. “Asian countries cannot act as they want vis-a-vis China because it’s the big power in the neighborhood.” While Cambodia closed its borders to several Western countries in mid-March, it started military drills together with hundreds of Chinese soldiers, which concluded this Monday.

  Những nội dung khác:

  --- Bài cũ hơn ---

 • Đừng Nhầm Lẫn Giữa Suit Và Jacket
 • Sự Khác Biệt Giữa Jacket Và Coat 2021
 • Sự Khác Biệt Giữa Junior Và Senior Developer
 • Trở Thành Senior Developer Có Dễ Dàng Như Bạn Tưởng?
 • Junior Là Gì? Senior Là Gì? Senior Vs Junior Khác Nhau Thế Nào?
 • Bạn đang xem bài viết Vietnamville :: Tin Tức :: Website Tiếng Việt Lớn Nhất Canada Email: [email protected] trên website Cuocthitainang2010.com. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!